Pensionist tur 2018

Velkommen til årets pensionist/efterlønstur for beboer i afd. 10

Onsdag d. 13. juni 2018

 

Turen går til Egeskov slot og

Knudshoved Konferencecenter

Egeskov Slot blev bygget af lensmand Frands Brockenhuus og stod færdigt i 1554.

 

Den politiske uro - Reformationen og Grevens Fejde - fik på den tid mange store jordbesiddere til at bygge deres boliger som svært indtagelige borge. Således også Frands Brockenhuus, som anlagde sin borg midt ude i en sø - ifølge overleveringen på et fundament af egetømmer og så grundigt, at der "gik en hel egeskov dertil". Deraf slottets navn.

 

Bygningen, som i dag virker så fredfyldt og idyllisk, blev bygget til forsvar. Den består af to langhuse forbundet med en tyk dobbeltmur. I tilfælde af angreb kunne man altså opgive det ene hus og kæmpe videre i det andet. Dobbeltmuren er så tyk, at den rummer såvel løntrapper som en brønd, så man ikke risikerede at undvære vand under en eventuel belejring. Ydermurene er forsynet med utallige skydeskår samt skoldehuller, der gjorde det muligt at hælde kogende vand eller tjære ned i hovedet på modstanderen, og fra tårnene kunne man beskyde fjenden i flanken. Ydermere var den eneste adgang til huset over en vindebro.

I 1967 blev Veteranmuseet åbnet i den imponerende tidligere kornlade, der engang nød status som Nordeuropas største stråtagsbygning, og museet har i årenes løb bredt sig til flere af de omkringliggende avlsbygninger.

I restauranten på Kursusstation Knudshoved har vi en særlig forkærlighed for god mad, der er med til at bringe folk sammen. Vores køkken byder på gode madoplevelser på basis af friske kvalitetsråvarer. Vi lægger vægt på, at alle får en god oplevelse.

Der vil være afgang med bus fra Baltorpvej 127 kl 9.00 og hjemkomst ca. kl 21.30.

Ankomsten vil være ca. kl. 11 på Egeskov Slot. Ca kl. 13 vil der være en let frokost med en øl eller sodavand.

Kl. 16.15 præcis vil der være afgang fra Egeskov Slot til Knudshoved Konference
Center, hvor vi spiser middag.

 

Alt dette for kun 150 kr. pr næse.

 

Tilmelding kan hentes på inspektørkontoret fra tirsdag d. 3. april 2018 indenfor normal åbningstid. Tilmelding kan ske 14. april mellem kl. 11-12 og 3. maj  mellem 17.30 – 18.30 på afdelingsbestyrelsen kontor.